Pagina's

woensdag 24 november 2010

patroon poncho

Ik heb gister nog een poncho voor ons nichtje gemaakt, andere kleuren gebruikt.... vind 't leuker als de meisjes er niet hetzelfde bij lopen.


Dit is ongeveer maat 74.

Hier is het patroon:

Denk eraan als je de poncho groter wil maken, dat er een vermeerdering van 8 lossen moet zijn (2 groepjes van 3st) Dit moeten 2 groepjes zijn omdat je de poncho in het midden opgesplitst word en het symetrisch moet zijn.


1. 73 l, keren.
2. 1 st in de 2e l, 2st in de volgende 2 l, *1 l, 1l overslaan, 3st in de volgende 3 l*, herhaal  tussen** tot het eind, keren.(19 groepjes)
3. 3 l, 2st in het eerste stokje, * 1 l, 3st in de volgende l*, herhaal tussen ** tot en met de laatste losse, 3st in de derde losse van toer 2, keren. (20 groepjes)
4. 3 l, 2st in het eerste stokje, * 1 l, 3st in de volgende l*, herhaal tussen ** tot en met de laatste losse, 3st in de derde losse van toer 3, keren. (21 groepjes)
5. 3 l, 2st in het eerste stokje, * 1 l, 3st in de volgende l*, herhaal tussen ** tot en met de laatste losse, 3st in de derde losse van toer 4, vastzetten met een hv aan de 1e l van de 3 l aan het begin van toer 5. (22 groepjes)

Als je van kleur veranderd doe je eerst 3 l en dan 2 st om de losse. Als je met dezelfde kleur blijf werken kom je anders uit, nu maak je 4 lossen en vervolg je met 3 stokjes om de volgende losse.

6. 3 l, 2st om de l, *1 l, 3st om de l*  herhaal van ** tot het midden (in dit geval 12 groepjes), hier maak je in hetzelfde losse gedeelte nog een stokjes groep, herhaal van ** tot het einde en maak ook aan de voorkant een dubbel groepje. (zo krijg je de puntvorming)


7 t/m 24 op dezelfde manier als toer 6.

De frutseltjes zijn 6 draadjes dik, ongeveer 10cm.


Het koordje bovenin heb ik van een dubbele draad en naald 4 ongeveer 90 lossen gehaakt.
Dit is de eerste keer dat ik een patroon zelf opschrijf..... hoop dat het duidelijk en juist is!! Laat het anders even weten, dan kan ik het aan passen!!

Hopelijk veel plezier!!!

9 opmerkingen:

 1. Hoi hoi,
  Ben vanmiddag begonnen met de poncho. Maar ik kom er niet helemaal uit. Nou ja, ik kan er wel verder mee. Maar ik heb geen 73 lossen nodig om 19 groepjes van 3 stokjes te maken. of lees ik het patroon niet helemaal goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi! zou je alsjeblieft even contact met me willen opnemen? ik heb hetzelfde als bovenstaande dame en meerder teveel op de een of andere manier, stuur je me even een email? hoop dat je me wilt helpen!
  verkopen_kopen@yahoo.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima patroon goed te volgen en goede pasvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig!
  hartelijk dank voor het delen van je patroon
  ^^_^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ηeуa i'm for the primary time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give one thing again and aid others such as you aided me.

  Look into my site - group Share

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh mooi, die ga ik ook eens maken :)
  Ooit ;)

  Ik volg je vanaf nu!


  http://mamadammeke.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel leuk, voor mijn moeder,ze was er naar op zoek.ze wist het niet meer.ze is 84 bedankt.ook van haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel leuk, voor mijn moeder,ze was er naar op zoek.ze wist het niet meer.ze is 84 bedankt.ook van haar.

  BeantwoordenVerwijderen